Serier

Twin Peaks: The Return

Twin Peaks

Titel: Twin Peaks: The Return Skapare: Mark Frost & David Lynch Medverkande: Kyle MacLachlan, Michael Horse & Naomi Watts Genre: Crime, Drama & Mystery  Premiär: 2017 – Network: Showtime

Handling,

25 år efter att en liten stad blev chockad över ett mord på en ung kvinna.

Tankar,

Hade två tankar kring att Twin Peaks kom tillbaka med en tredje säsong (eller en ny självständigt serie beroende på hur en tänker). Glad att återse dessa härliga karaktärer, se Lynch och självklart den lilla cliffhanger som den slutade med. Men samtidigt inte särskilt glad för varför ska den komma tillbaka? Det behövs inte! Men jag såg den och ja, blev också lite besviken.

Twin Peaks

Det bästa

Helt klart det bästa var bara att återse alla karaktärerna. Även om det kanske inte var jättekul alltid och att många karaktärer inte alls var som jag ville att de skulle vara. Naomi Watts var bra i sin roll – men svårt att säga att det var det bästa när jag inte ansåg att den delen var jättebra överlag. Gillade att Bobby blev den karaktären som helt klart var bäst. Hans blick mot Shelley, åh så fint.

Har hört att Lynch fått en del klagomål för att folk anser att han bara gör detta pga han kan och gör saker en inte fattar samt bara krångligt och konstigt. Jag tänker väl att det är hans grej och ibland är det saker som en har svårt att hänga med på. Som alltid med Lynch. Men mycket var också väldigt bra och kreativt (som jag gillar). Blir väl en blandning där.

Men det bästa var nog faktiskt musiken. Där har vi något som verkligen är lyckat och som Lynch brukar vara bra med.

Twin Peaks

Det värsta

Vi får inte återse Cooper som Cooper förrän vi nästan har tröttnat på att vänta på honom. Det är så många storylines som känns onödiga. Lite väl många filler-episodes och storys där vi istället hade kunnat få något av mer värde. En besvikelse helt enkelt.

Vart var Audrey? Why, people why var hon inte med förrän slutet och varför fick hon en sådan tråkig del?

Övriga tankar

Vet inte om den har blivit upplockad för en fjärde säsong men jag känner mest att det behövs verkligen inte. Nu sätter vi stopp och ser om de första två säsongerna för det är något vi kan njuta av.

gillade ni nya säsongen av Twin Peaks?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.