Lost säsong 1
Serier

Lost | Säsong 1

En recension av första säsongen av Lost, innehåller spoilers!

Wow, jag har äntligen börjat med Lost. Rätt sjukt att det har tagit mig så lång tid att börja med serien som alla har som favorit. Minns mycket väl när den gick på tv men ärligt talat gick jag och la mig då. Vet inte om det var jag som gick och la mig tidigare än alla andra i min ålder eller om de gick och la sig sent.. Oavsett såg jag det aldrig. Eller jag såg cirka fem avsnitt sommaren 2013. Men det räknas inte.

Ett fullbokat plan från Sydney till Los Angeles kraschar på en ön någonstans i Stilla havet. Överlevarna försöker fly från ön.. men den har ett flertal hemligheter som ligger och lurar i Djungeln.

Jack och Hurley hjälper Claire från flygkraschen

Tyvärr fastnade jag inte direkt. Men det ska bli bättre så jag har mer förhoppning för andra säsongen och de kommande efter det. Hade antagligen fastnat direkt om jag såg den när den kom ut och inte idag. Det går ju att vara efterklok nu. Första säsongen gör en sak bra att introducera varje karaktär (eller ja, de som är värda något) och visar hur deras liv var innan ön. Ibland är det så mycket mer intressant än vad som sker på ön. Tyvärr tycker jag att Jack, Sawyer och Kate eventuellt är de tråkigaste att följa – ska inte de vara huvudkaraktärerna?

Jack håller i en pistol
Ethan har Charlie

Hurley tycker jag var en väldigt fin karaktär i början men vet inte om jag eller serien slutade fokusera mer på honom. Charlie är på ett sätt svår att tycka illa om, även om jag har vissa problem med honom. Som egentligen de flesta. Shannon och Boone har lätt den tråkigaste bakgrundsberättelsen – knappt så man bryr sig. Tråkigt dock att se Boone dö, men någon var tvungen att vara först. Michael, Sayid och Lock fick mycket utrymme men aldrig att jag började tänka allt för mycket på dem. Clarie hade många bra ögonblick i första säsongen mest för att de var spännande med hennes graviditet och Ethan.

Första säsongen av Lost har två skurkar. Första är Rousseau som jag aldrig får en bra uppfattning om hur ond hon är eller vad hennes roll i det hela kommer att bli. Ethan går från att vara vem som helst på ön till att visa sig vara ”en av de andra”. Människorna som dödar och kidnappar bland annat Claire. Självklart även bråk inom gruppen som jag tror kommer fortsätta genom hela serien. Även om de borde fokusera på ”de andra” och att komma därifrån.

Locke och Jack öppnar luckan

Jag ser fram emot andra säsongen och tror den kan bli bra och till och med bättre än första säsongen. Ser fram emot vad som är i luckan de hittar. Vad som händer med Walt! De bygger en båt som Michael, Walt, Jin och Sawyer åker iväg på för att hämta hjälp. En annan båt dyker upp och tar Walt. Hallå?! Jag vill veta nu vilka de var och varför de tog Walt. Vill också ha mer Jin och Sun, för nu när jag börjar tänka på vilka som är mina favoriter är de nog mina. Tycker deras tillbakablickar har varit mest intressanta och de bygger verkligen upp karaktärer kring dem. Om de får mer utrymme i andra säsongen kan de lätt bli mina favoriter.

Titel: Lost
Medverkande: Evangeline Lilly, Matthew Fox och Josh Holloway
År: 2004 – 2010
Mitt betyg: ★★★

Skapare: J.J. Abrams, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof
Genre: Adventure, Drama, Fantasy 
Network: ABC
IMBd betyg: 8.3/10

En kommentar

  • Rebecka

    2 is the shit om man säger så,3 med! Jag har kommit av mig i säsong 5 för är så upptagen just nu men den är helt okej bra också! Du har mycket kvar om man säger så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *