Serier

Liar | Säsong 1

Liar

Titel: Liar Skapare: Harry Williams & Jack Williams Medverkande: Joanne Froggatt, Ioan Gruffudd & Warren Brown Genre: Drama, Thriller & Crime Premiär: 2017 – Network: ITV

Handling,

En thriller om konsekvenserna efter den dejt. Läraren Laura Nielson och läkaren Andrew Earlham har två helt olika syner på hur kvällen innan avslutades.

Tankar,

Hade inte läst någonting av Liar innan jag satte på den. Anledningen till att jag ens visste att den existerade var för att Sara på Seriereflektioner hade listat den som nummer två på hennes lista över bästa nya serier för 2017. Det gjorde mig självklart intresserad. Tänkte först bara se tre avsnitt, men kände ett behov av att se klart hela direkt så jag gjorde det. Höjer verkligen ett varningsfinger för extrema spoliers om hur säsongen slutar. 

Det bästa

Liar handlar om ett väldigt aktuellt tema. Våldtäkt. Gjorde han det eller hittar hon bara på? Det är en fråga, som i min mening dyker upp alldeles för ofta i olika sammanhang. Men jag gillade idén av serien – i alla fall som en miniserie. En andra säsong som tydligen ska komma känns inte alls lika kul eller aktuellt för mig att titta. Jag gillade att det visade sig att han var skyldig. Om den hade slutat med att hon hade ljugit ihop allt hade jag nog avskytt serien. För sånt är jag helt färdig med. Den här serien visar hur gullig en person än må vara så kan han fortfarande vara en skitstövel rakt igenom som är fullt medveten om vad han gör och nästan varför.

Liar

Det värsta

På ett sätt gillar jag att jag ändå tvivlade på hennes historia. Så det skulle bli mer intressant och att de gjorde hans roll väldigt empatisk i de första avsnitten – för att sedan göra en tvärvändning och utmålade han mer som ett monster. Men som jag skrev tidigare gillar jag inte tanken på att hon skulle ljugit ihop allt heller.

Men det värsta är nog hur överdriven den blev mot slutet. Att hon gjorde sin egna undersökning. Letade upp en massa personer. Frågade ut hans döda frus mamma och hennes bästa vän. Jag förstår väl varför hon gjorde det på ett plan. Men å andra sidan, inte helt heller. Det med polisen, det var ju rätt sjukt faktiskt.

Övriga tankar

Tror Liar är en bra serie att titta på. Att den visar att många saker inte är svart och vitt. Att en kan vara en välutbildad, vit, trevlig person men samtidigt vara ett monster. Jag satte Liar själv på plats femton av tjugosex över nya serier för 2017. Den är okej, viktig, lite spännande men fortfarande inte helt fullt ändan för att jag ska verkligen älska den.

Liar

Tankar inför nästa säsong

Vill inte alls ha en andra säsong. Det känns bara onödigt. Speciellt med tanke på att den kommer prata om något helt annat. Första säsongen avslutades med att han hittades död. Var det någon som mördade honom eller tog han livet av sig själv pga han hade blivit avslöjad? Visserligen väcker det frågor. Men ärligt talat, bryr jag mig inte om vilket.

har ni sett Liar?

4 kommentarer

  • Lena

    Har inte hört talas om denna men skådespelarvalet och handlingen lockar otroligt mycket faktiskt! Får nog ge den en chans

  • Seriereflektioner

    Åh vad kul att du blev tipsad genom min lista! Jag förstår verkligen att man kanske inte vill sätta en så avsnittsfattig och mot slutet överdriven serie allra högst upp i en lista, men det var något som omedelbart fick mig hooked och en sådan känsla gör att jag gärna vill ranka en serie högt. 🙂 Det är sällan jag blir fast direkt liksom. Efter att ha läst din recension kan jag bara konstatera att jag håller med om det mesta och tror att jag tog upp ungefär samma saker i min recension (/2017/october/liars-rafflande-upplosning.html). Tycker verkligen det är fullständigt onödigt med en andra säsong! Liar hade passat så bra som en miniserie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.