Serier

Grattis på födelsedagen Sookie, Bill & Eric!

True Blood

Idag är det ingen vanlig dag. Det är faktiskt 10 år sedan sen serien True Blood började sändas. Hur många av er har sett den serien? Jag själv började inte direkt när den kom utan började något år senare. Sedan tog det mig alldeles för lång tid innan jag faktiskt såg klart den – då jag ansåg att den blev sämre med tiden. Men nu ska vi inte fokusera på det dåliga utan på lite roliga saker.

Här kommer sju rolig saker ni kanske inte visste om True Blood:

🌙 Sam Tramell som spelade Sam Merlotte var den enda skådespelaren från Louisiana. De andra är inte ens i närheten. Alexander Skarsgård (Eric Northman) är som ni alla vet svensk. Ryan Kwanten (Jason Stackhouse) är från Australien, Anna Paquin (Sookie Stackhouse) växte upp både i Kanada och New Zealand och Stephen Moyer (Bill Compton) är brittisk.

🌙 Ian Somerhalder gjorde en audition för rollen som Jason Stackhouse, en av de få icke-vampyrer i serien, men han fick den inte. Dock dök han upp ett år senare med en egen vampyr tv-serie, The Vampire Diaries, där han också spelade vampyr.

🌙 Stellan Skarsgård blev erbjuden en liten roll men var tvungen att tacka nej på grund av tidsbrist.

🌙 Skådespelarna Anna Paquin (Sookie) och Stephen Moyer (Bill) är gifta i verkligheten.

🌙 Alexander Skarsgård gjorde från början sin audition för rollen som Bill Compton.

🌙 Joe Manganiello, som spelade Alcide Herveaux brukade jobba som ”Captain Morgan”-karaktär på barer och få 25 dollar i veckan.

🌙 Anna Paquin fick en Oscar för hennes roll i filmen Pianot när hon var elva år.

Detta påminner mig om att jag borde faktiskt läsa klart bokserien. För ja, det är från början en bokserie där karaktärerna och handlingen inte är så jättelika ändå. Dags att ta tag i den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *