Filmer,  listor

Fredagsfrågan | Vem är din favoritregissör?

favoritregissör

Vem är din favoritregissör?

Det finns väldigt många bra regissörer där ute. Men vem är egentligen din favorit? Hur kom det sig att hen blev din favorit? Har du ett verk av hen som du tycker extra mycket om?

Står kluven mellan två stycken regissörer. Om jag måste välja en så tar jag den jag har haft längst relation med. Nämligen, Quentin Tarantino. Har så länge jag kan minnas tyck om han och hans filmer. Kanske väldigt blodiga för småbarn, men har ändå sett mycket av honom då med. Kan bero på att min mamma är nog ändå av ett fan. En av hennes favoritfilmer är Pulp Fiction.

Jag föredrar hans filmer från 1990-talet men ser alltid fram emot hans kommande filmer. Nu ser jag såklart fram emot hans nya film, om familjen Manson som väntas komma 2019. Det kan bli intressant!

Mina två favoriter med Tarantino är Reservoir Dogs och Pulp Fiction. Har ni någon favoritfilm med Tarantino?

4 kommentarer

 • Felicia

  En av mina favorit filmer är Sin city, där har han ju faktiskt regisserat en scen. Av hans egna filmer gillar jag nog pulp fiction eller kill Bill mest.

 • Saras serieblogg

  Christopher Nolan. Det känns som att vissa tycker att det inte anses så ”fint” att gilla hans filmer då han är så populär, men jag älskar hans familjer generellt. Annars är Scorsese en favorit.

  • karinsuniversum

   Så tråkigt när folk anser vad som är fint eller inte. Tycker också om Nolan och anser inte att det är ”fult”. Om det ens finns något att tycka är fult. Scorsese är också en favorit för mig med.

 • Elsa

  Tim Burton har alltid varit min favorit eftersom han har en sån udda stil. Flera av mina favoritfilmer är regisserade av honom också, bl.a. Edward Scissorhands, Big Fish och Corpse Bride.

  På plats nummer två kommer Quentin Tarantino. Svårt för mig att välja en favorit av hans filmer då han gjort väldigt många bra , men Pulp Fiction, Inglorious Basterds och Django Unchained är stora favoriter. När jag var yngre var Death Proof min favorit.

  Nummer tre för mig är Steven Spielberg som på vissa sett också är nummer ett… Men det är mest att jag älskar Burton och Tarantinos unika stilar, Spielberg har en lite mer blandad stil. Men han har gjort många av mina favoritäventyrsfilmer, och även en hel del bra scifi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *