Filmer

Filmrecension | Spider-Man

Spider-Man
Titel: Spider-Man
Regissör: Sam Raimi
Medverkande: Tobey MaguireKirsten Dunst & Williem Dafoe
Genre: Action & Adventure
Längd: 2 tim 1 min
Premiär: 30 april 2002
Land: USA

Jag vet, det är sjukt att jag inte har sett en enda adaption av Spider-Man förrän nu. Men ibland är livet så, speciellt när en inte är överförtjust i superhjältar överlag. Men i alla fall, jag har nu sett en Spider-Man film, och behöver jag ens förklara vad den handlar om? För alla er som inte vet handlar den om Peter Parker som en dag blir biten av en hybridspindel och får övernaturliga krafter. 

När jag tänker på Sam Raimi tänker jag direkt på Evil Dead, och inte Spider-Man, men jag antar att det är någonting jag får ändra min uppfattning av. Det är alltid annorlunda (och spännande) att se något som en inte tänker på kring en regissör. Raimi är skräck inte superhjältar. Men om en bortser från det så var filmen underhållande, och bra som första film och introduktion till de kommande.

riktigt bra skådespelare,

Som sagt är det här första Spider-Man adaptionen jag har sett så jag har ingen idé hur karaktärerna ”ska” se ut enligt serietidningarna. Därför kan jag inte direkt säga, eller ha en åsikt, om de var rätt personer för jobbet. Men jag kan säga att det är skådespelare som jag tycker om. Willem Dafoe är en stor favorit hos mig och gör sig alltid bra, och tycker att det här är inget undantag. Om det är någon skådespelare som kan göra en ”prata med sig själv i spegeln”-scen så är det Dafoe. Kristen Dunst, James Franco, J.K. Simmons är också bra skådespelare som är även bra här.

pinsamma stunder som tog fram skämskudden,
Filmen är bra och underhållande, precis så en vill att den ska vara. Men det finns scener och stunder när en drar fram skämskudden och gömmer sig. Hatar när en känner så… En av dessa stunder är när Peter berättar för Mary Jane om vad han ”berättade om henne till Spider-Man”. Alltså den långa monologen om hur speciell hon är är bara så lidande att se på. Han bara fortsätter och fortsätter. Det tar aldrig slut! Förutom det finns det en sak till som jag inte är överförtjust när det gäller Spider-Man och det är Goblins kostym. Den känns lite B, billig och inte alls så läskig som jag hade önskat att den skulle vara.

★★★☆☆

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *