Filmer

Filmrecension | Solo: A Star Wars Story

Vi drog av plåstret och såg den Solo: A Star Wars Story. Trodde inte att det skulle ta oss nästan ett år att se denna film. Vi brukar vara snabba med att se Star Wars filmer då J är ett stort fan. Men det har varit svårt att övertyga honom. Han har varit emot filmen sedan han hörde om den första gången och nu var det mer som vi ville ha det överstökat.

Hade hört mer eller mindre två åsikter om Solo innan vi såg den. Ett var att den är bättre än vad man tror och förväntar sig. Och den andra är att den är äckligt medelmåttig. Visste inte riktigt vad jag skulle tro så jag höll det ganska öppet. Nu när jag har sett den vill jag nog hålla med om den andra åsikten.

Han, Chewbacca och Beckett. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm
Han, Chewbacca och Beckett. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm 

Handling,

Under utmanande situationer i den farliga och kriminella undre världen möter Han Solo sin andrepilot Chewbacca och träffar den välkända spelaren Lando Calrissian i sin resa mot att bli en osannolik hjälte.

Jag tycker,

Mitt första problem med Solo: A Star Wars Story är handlingen. Vet inte om ni märkte det i beskrivningen här ovan, men den har knappt en handling. Visserligen är det också en tradig kärlekshistoria som nästan slår ner Padme och Anakin i par utan kemi-toppen. Förutom det är det enbart Han som träffar på en massa personer såsom Chewbacca och Lando.

Force Awakens (film nummer sju och etta i den nya pågående trilogin) hade många små scener för att flörta med fansen. Hur de visade olika saker såsom spelet, träningsbollen med mera för att fansen skulle få små glimtar av originalet. Den här filmen tar det till en helt ny nivå. På ett dåligt sätt. Varje sak som Han är med om ska vara någon form av förklaring till hur han är senare eller vad han har senare. Hur han fick sitt namn Solo (som kan vara det dummaste jag har sett), hur han fick sitt vapen och såklart de två stora sakerna. Hur han vann över Lando för att få Millennium Falcon eller hur han ”made the Kessel Run in less than 12 parsecs”. Det blir så himla tråkigt. Vi behöver inte veta allt. Och vi behöver inte se allt. De tar upp varenda sak vi känner till med karaktären.

Donald Gover som Lando Calrissian. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm
Donald Gover som Lando Calrissian. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm 
Hade hoppats på mer av skådespelarna

Har inget större problem med Alden Ehrenreich som Han. Han är väl okej, men inget mer. Vet inte om en ska jämföra med Harrison Ford, men Ford är Han. Är inte alls övertygad om Emilia Clarke som skådespelare. Däremot Donald Glover som Lando Calrissian var väldigt bra. Det känns som Glover verkligen lagt ner tid på att bli Lando. Det är det stora plusset med hela filmen.

Förstår inte varför vi skulle bry oss om karaktärerna. Det fanns ingenting med dem som gjorde att vi verkligen kände för dem och ville att de skulle lyckas. Så när karaktärer introduceras och sedan försvinner är det en axelryckning. Inte ens bra skådespelare som Woody Harrelson kan lyfta filmen.

Det värsta är nästan att det kanske blir fler. Ehrenreich har sagt att han har kontrakt på flera filmer och slutscenen på denna öppnade upp för mer. Hur den slutade med Qi’ra och att Han och Chewbacca troligtvis är påväg mot Jabba the Hut. Så nästa är väl om hur de två kommer gå från vilsna på äventyr till smugglare.

Regissör: Ron Howard Medverkande: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson & Emilia Clarke Genre: Action, Adventure & Fantasy  Längd: 2h 15 min Premiär: 2018 Land: USA Betyg: ★★½

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.