De odödliga
Böcker

De odödliga | Att veta när du dör

De odödliga, skriven av Chloe Benjamin, hanterar den stora frågan om man vill veta när du kommer att dö, och om du vet – hur hanterar du det? De fyra syskonen Gold bestämmer sig för att en dag gå till en dam som berätta det exakta datumet när de kommer att dö. Osäkra om hon faktiskt har rätt lever de vidare i livet med alltid en speciellt datum i ryggmärgen.

Vi får följa syskonen när de blir äldre och därmed närmare sin egen död och hur de hanterar det. Alla har på något sätt valt sitt liv med en extra tankegång. Simon väljer att leva livet som om det inte har en morgondag, Klara utforskar gränsen mellan fantasi och verklighet. Daniel blir läkare och Varya vänder sig till vetenskapen och forskningen – om just livet och döden.

Har upptäckt att jag nog gillar familjeberättelser där man får följa en och samma familj i flera år och det är nog största anledningen till att jag gillar De odödliga. Man kan investera i karaktärerna och deras beslut och självklart är jag mer fascinerad av vissa berättelser än andra, till exempel Simon. Men de andra är fortfarande intressanta att följa. Speciellt när man har döden i bagaget. Hur skulle du hantera vetskapen om ditt dödsdatum?

Titel: De odödliga
Serie: –
Sidor: 399
Genre: Fiction
Mitt betyg: ★★★★

Författare: Chloe Benjamin
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Land: USA
Goodreads betyg: 3,72

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *