Serier

Bates Motel | Säsong tre

Bates Motel

Titel: Bates Motel Skapare: Anthony Cipriano, Carlton Cuse & Kerry Ehrin Medverkande: Vera Farmiga, Freddie Highmore & Max Thieriot Genre: Drama, Mystery & Horror Premiär: 2013 – 2017 Network: A&E Television Networks

Handling,

Vi får följa Norman Bates som tonåring när han och hans mamma Norma flyttar till en ny stad och öppnar ett motell.

Tankar,

Jag kommer ihåg när jag fick först reda på att den här serien skulle komma och var överlycklig. Först att jag tyckte att nytolkning av Psycho skulle vara cool och såklart Freddie Highmore. Såg början. Stannade. Såg klart första säsongen. Stannade. Såg halva andra säsongen. Stannade. Sen började jag igen. Och nu är jag här!

Bates Motel

Det bästa

Jag gillar Bates Motel främst för att den är väldigt obehaglig på sitt sätt. Freddie Highmore gör den här rollen på så himla bra sätt. Han är verkligen hundra procent skrämmande. För varje avsnitt och för varje säsong blir han värre. Och det är så hans karaktär utvecklas också. Obehagligt! Vera Farmiga gör också ett lysande arbete och är perfekt som hans mamma. Deras relation är guldvärd.

Men helt klart det bästa är såklart Dylan. Speciellt Dylan och Emma. Har gillat tanken på de två sedan andra avsnittet av första säsongen (när de först träffas) och det blir bara mer och mer här i tredje säsongen. Deras leende när de ringer varandra. Att de vill hålla koll på varandra och se att de mår bra. Deras kyss i slutet. Alltså kan det bli gulligare? Skönt att få något sånt äkta och kärleksfullt mitt i allt annat.

Andra bästa är också Dylan och Normas relation som blir bättre och bättre för varje avsnitt och säsong. Nu hade de en massa fina ögonblick tillsammans. Det är en sund mamma-son-relation.

Bates Motel

Det värsta

Att en varje avsnitt sitter livrädd att Norman och Norma ska kyssa varandra. Det är en sådan jobbig känsla som en ständigt har. Och det är inte sunt! Annars, inte jätteglad att Bradley kom tillbaka. Finns det någon tjej som Norman har haft som ens är en gnutta okej? Förutom Emma då. Som de i den här säsongen dejtade i två sekunder. Och Norman försökte göra sin mamma avundsjuk (usch) och det typ funkade (dubbel usch).

Övriga tankar

Relationen mellan Caleb och Dylan är väldigt speciell. En del av mig tycker att Dylan ska kasta honom åt helvete och inte vända ryggen till. Men tack vare Emma så blir jag mer förlåtande. Det är ju ändå hans pappa – även om det han gjorde var sjukt. Romero (a.k.a. eyeline-dude) är en av de bästa karaktärerna och vad jag älskade när han hjälpte Norma att få tillbaka sin bil och som jag på ett sätt vill att han och Norma ska bli ett par för de är gulliga (speciellt han) men vill också bara att han ska må bra och inte ha den skiten han får med sig.

Bates Motel

Tankar inför nästa säsong

Är lite taggad på att Norman ska bli ännu mer sjukare. Även om jag är totalt livrädd för det också. Vi har nu fått se småglimtar av honom som Norma men skulle vilja se mer! Usch, vet egentligen inte alls varför jag skulle vilja det. Men jaja. Och såklart Dylan & Emma. Men helst att fjärde och femte säsongen kommer till Netflix. Idag!

ser ni på Bates Motel?

2 kommentarer

  • Elsa

    Jag kunde inte låta bli att le genom hela läsningen av detta inlägget! Har inte lyckats släppa taget om Bates Motel helt ännu. Håller med om allt du säger! Helt sjukt att Norman försöker göra Norma avundsjuk och att det faktiskt fungerar. Men samtidigt ganska spännande, även om man tycker det är riktigt obehagligt. Dylan & Emma är superfina tillsammans, älskar dem. Och samma tankar flög genom mitt huvud, angående Caleb. Man hatar honom och vill inte ha Dylan i närheten av honom, men precis som du säger så är det nog Emmas förtjänst att man blir liiite aningen förlåtande. Han försöker ju i alla fall att vara en bättre människa. Det är alltid något.

    Sen, Romero <3 Allt jag har att säga.

    • karinsuniversum

      Ja verkligen, all kärlek till Romero. Och tack för du fick mig att se Bates Motel igen. Läste dina inlägg och blev supersugen igen, och tack för Netflix då det visade sig att jag hade stannat min långvariga paus mitt i ett avsnitt (!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.