Filmer,  samarbeten

4 filmer om framtiden

Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

Det var ett tag sedan sen jag skrev ett inlägg om veckans tema. Bara vara lite olyckligt med inlägg överlag i det senaste. Den här gången tänkte jag tipsa om fyra jättebra filmer som handlar om framtiden – som är veckans tema.

Framtiden

2001: A Spacey Odyssey

Mänskligheten finner ett mystiskt objekt begravt under månytan och sätter igång för att hitta dess ursprung med hjälp av HAL 9000, världens mest avancerade superdator.

Framtiden

Clockwork Orange

I framtiden finns det många gäng som lever och förstör människors liv med deras sadistiska och hemska uppror. En gängledare fångas och blir en försökskanin i ett uppförande-experiment.

Framtiden

Terminator 2: Judgment Day

Nästan 10 år har gått sedan Sarah Connor var målet av en dödsmaskin från framtiden. Nu är hennes son, John, den framtida ledaren av motståndet, målet för en nyare, mer dödlig terminator. Återigen har motståndet lyckats skicka ett skydd tillbaka för att försöka rädda John och hans mor Sarah.

Framtiden

Wall-E

WALL · E är den sista roboten kvar på en jord som har överskridits med sopor och alla människor har åkt till yttre rymden. I 700 år har han fortsatt försökt rensa skrot, men har utvecklat några ganska intressanta mänskliga egenskaper. När ett skepp anländer med en snygg ny typ av robot, anser WALL · E att han äntligen hittat en vän.

2 kommentarer

  • Elsa

    Jag har inte varit det minsta bra på att skriva temainläggen den senaste tiden… eller några inlägg för den delen. Haft väldigt mycket att göra med annat (det är åtminstone vad jag tänker skylla på).

    Har inte sett Terminator, men övriga filmer du nämner är jättebra. 2001 är ungefär den segaste film jag någonsin tagit mig igenom, men det är så otroligt värt det. Såg den på bio också vilket gjorde upplevelsen extra kraftfull, med ljud å allt. A Clockwork Orange är mycket mer spännande och händelserik, samtidigt som den är intressant och skrämmande. Så många intensiva scener! Önskar jag hade sett fler Stanley Kubrick filmer, har bara sett dessa två. Men å andra sidan är det ju aldrig försent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *